dissabte, 19 de febrer del 2011

Aturem el genocidi cultural contra el català

El tancament imperatiu dels repetidors de TV3 al País Valencià és un dels atemptats més grans contra la llengua catalana que s'han produït mai. TV3 és l'única televisió, entre centenars, que poden veure els valencians íntegrament en la seva llengua.

En ple segle XXI, el de l'era digital i les comunicacions per satèl·lit que abasten el món global, l'espanyolisme ferotge impedeix que una televisió que s'emet a Barcelona es pugui veure a València. A més, en plena construcció democràtica d'Europa, no tenen por al ridícul, com quan varen prohibir parlar per telèfon o enviar telegrames en català. Saben que el fan, però és més fort l'interès d'anihilar-nos.

L'imperialisme espanyol, doncs, no és privatiu de l'Antic Règim dels segles XVIII i XIX, ni de les dictadures del segle XX. L'ocupació borbònica del començament del XVIII va començar pel País Valencià i, 300 anys després, aquesta nova invasió espanyolitzadora també. Volen destruir tot el que sigui català: llengua, cultura, formes de vida, relacions de treball, costums, economia, festes, comunicacions...

La responsabilitat directa d'aquesta actitud totalitària és del PP, el partit hereu del franquisme, però també ho és del mateix govern espanyol del PSOE, que no ha fet res per impedir-ho, i de la Generalitat de CiU, que és dòcil als dos primers. Tots ells són denunciables com autors de crims contra la humanitat, en tant que responsables d'un genocidi cultural evident i constatable.

Cal que defensem la integritat de la llengua, la cultura i la nació catalanes. Ens cal, més que mai, la independència.

17 de febrer de 2011

Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans