dimarts, 30 de novembre de 2010

Comunicat sobre els resultats de les eleccions al Parlament del Principat

El Comitè Executiu del Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN), reunit per analitzar els resultats electorals del proppassat 28 de novembre de 2010, fa la declaració següent.

1) Manifestem la nostra satisfacció pels més de 100.000 vots i els 4 escons aconseguits per la coalició Solidaritat Catalana per la Independència, de la qual forma part el PSAN. Aquests vots, i els 40.000 obtinguts per Reagrupament, són vots de l’independentisme no autonomista, que per primera vegada es manifesta clarament i amb empenta en unes eleccions regionals (més enllà de l’àmbit municipal). Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Antoni Strubell són els primers diputats independentistes no autonomistes del Parlament. Un bon inici.

2) Constatem que els més de 100.000 vots de SI són vots de l’independentisme de Països Catalans (de la nació catalana completa). També és, doncs, la primera vegada que emergeix electoralment amb força i presència, en unes eleccions autonòmiques, una coalició que defensa programàticament el compromís de “constituir l’Assemblea de Representants de la Nació Catalana que faci seva i estengui la declaració d’independència al conjunt dels Països Catalans”. I això ha estat així –podem constatar-ho amb complaença— gràcies a la presència del PSAN. De fet, “independentisme no autonomista” i “independentisme de Països Catalans” són expressions gairebé sinònimes.

3) Valorem de forma molt positiva el fet que una part important dels vots de SI provenen de persones joves i grans de l’Esquerra Independentista, per a les quals la implicació del PSAN en el projecte de SI ha estat una garantia, derivada d’anys de lluita, honestedat i coherència ideològica (marxista). En aquest sentit, la consideració de SI com una primera concreció electoral del Front Patriòtic s’ha demostrat correcta.

4) Finalment, el Comitè Executiu del PSAN vol fer pública -per bé que l’Assemblea de Representants del partit en tindrà la darrera paraula- la seva predisposició a redefinir i continuar l’acord amb SI per al procés obert cap a la proclamació de la independència, construint el Front Patriòtic que la faci possible.Barcelona, 29 de novembre de 2010

Cap comentari: