dilluns, 15 de març del 2010

Present i perspectives de l'independentisme: la 13a Trobada de Formació i Organització del PSAN


La Trobada s'obria amb les intervencions de Dídac López i Oriol Teixidor al voltant de les consultes sobre la independència.


La intervenció de Vicent Partal discutia el concepte d'ampliació interior, és a dir la incorporació de nous estats a la Unió Europea des de territoris que ja en formen part. El concepte fa especial referència a Escòcia, Flandes, Euskadi i Catalunya.


Juli Peretó dedicà la seva ponència a la figura de Charles Darwin, com a pare de la biologia evolutiva. La teoria de la transformació de les espècies a partir de la selecció natural de la variabilitat hereditària constitueix ha permès respondre a nombrosos interrogants de les ciències naturals. Sense ella, seria impossible entendre fenòmens com les malalties infeccioses emergents o les resistències als antibiòtics. Però, més enllà d'això, la qüestió de la "natura humana" (producte ella mateixa de la selecció natural) és indefugible, segons Peretó, per a qualsevol projecte polític.


Gaspar Jordan presentà un manual d'identitat visual del partit i reflexionà sobre les estratègies de comunicació que van més enllà del llenguatge verbal.


Núria Cadenes presenta Toni Rubio i Jordi Muñoz, participants en la col·lecció "Ara País Valencià", editada per Publicacions de la Universitat de València.