dimarts, 24 de novembre de 2009

El PSAN, amb els referèndum per la independència de tot Catalunya

Aquest darrer Onze de Setembre, amb convocatòries diverses i coincidents, la manifestació de Barcelona va ser encoratjadora, amb milers de persones pels carrers, així com l’alta participació que va haver en tots els actes de la Diada. Aquest nou revifament venia esperonat per la il·lusió que va desfermar la convocatòria de la consulta popular per la independència, que s’havia de celebrar dos dies més tard a Arenys de Munt.

Més enllà dels entrebancs, l’entusiasme del poble d’Arenys i l’èxit del referèndum, expressió emocionada de pertinença a la nació i d’anhel d’independència, s’ha encomanat arreu i ha desencadenat una allau de noves convocatòries a favor de la independència en molts altres municipis.

L’èxit previsible de les properes consultes serà el preludi de l’extensió d’aquesta onada independentista a tota la nació, des del centre cap a la perifèria, de manera que començaran a haver iniciatives semblants a pobles de les Terres de l’Ebre, de la Ribera del Xúquer, de Mallorca, del Rosselló, de la Franja de Ponent...

Encara que la pregunta no sigui la mateixa en tots els municipis, hom hi té assumit el marc territorial complet de la nostra Nació: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Per això, el PSAN considera que no cal fer qüestió de disputa de la forma concreta amb què hom designa la nació en la pregunta, ja que igualment vàlid és que s’hi demani per la independència “de Catalunya”, “de la Nació Catalana” o “dels Països Catalans”... sempre que, en la campanya de sensibilització i de convocatòria, es faci servir sistemàticament el mapa complet de tot Catalunya, destacat en el context d’Europa, tal com està fent-se de cara a les consultes properes.

Així entesos, doncs, el PSAN manifesta la seva adhesió a la realització dels referèndums d’independència, preludi de la independència que guanyarem, i esperona els militants i simpatitzants a participar activament en l’organització d’aquestes consultes.

Per la independència i el socialisme!
Visca Catalunya lliure!


Comitè Executiu del PSAN
Barcelona, 15 de novembre de 2009

Cap comentari: