dilluns, 14 de juliol de 2008

L'Aplec del Pi de les Tres Branques

Aplec patriòtic al Pi de les Tres Branques Diumenge 20 de juliol del 2008
A les 11.00, davant del Pi Vell: - Benvinguda a càrrec de Ramon Cabra, batlle de Castellar del Riu, i d'altres autoritats muncipals de la comarca.

Commemoració del 800 Aniversari del naixement del rei Jaume I el Conqueridor

- Al bes de l’alba . Lectura escenificada del poema de Verdaguer Lo Pi de les Tres Branques:. Cercavila de rebuda al rei-infant Jaume I, al seu tutor Guillem de Montrodon i al seguici, amb el grup de grallers La Pessigolla, de Barcelona, els Gegants d’Espinavell i d’altres de la contrada.. Ofrena floral al Pi Vell a l’estela dedicada al poeta Jacint Verdaguer. Lectura del poema amb acompanyament musical. Repartiment d’obsequis als participants a l’escenificació.

Jaume I, el rei que ens uneix a tots, 800 anys.Què ens cal fer ara per als Països Catalans?Missatges de representants culturals d’arreu dels Països Catalans: . Montpeller: per delegació, Enric Garriga Trullols, president del Cercle d’Agermanament Occitano- Català . Principat de Catalunya: Jordi Bilbeny, filòleg i investigador . València: Josep-David Garrido i Valls, historiador . Catalunya del Nord: Daniela Grau, professora i activista cultural . Mallorca: Rosa Calafat, professora . Franja de Ponent: Francesc Ricart, membre de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca i del Casal Jaume I de Fraga. . Andorra: Climent Miró, vicepresident del Casal de Cultura Catalana d’Andorra - Sardanes per la Cobla Pirineu. Himne Els Segadors.

- Al Pi Jove: 13.00 hores. Casal Panxo. Activitats populars. Parlaments.

- Dinar: botifarrada popular. Organitzada pel jovent del Casal Panxo de Berga. Servei de begudes.- Llevant de taula:
Durant tota la diada:- Exposició de làmines sobre la vida de Jaume I. A càrrec del llibreter de vell Nemesi Solà.
- Parades de llibres i material patriòtic per grups de jovent vinguts de totes bandes: discos, samarretes, adhesius, clauers, llibres, revistes....
- Parada de llibres d’ocasió: d’història, literatura, segells catalans... Llibreter de Sant Pere Pescador. Associació Tradicions i costums.
- Cultivem la Cultura Popular. Indret de participació per a petits i grans . Concurs de refranys i frases fetes, amb premis per a totes les respostes. Tothom és convidat a participar-hi. Associació Indrets del Record, de Barcelona.. Llibret de record de l’aplec d’enguany.
- Taller d’infants. - Joc tradicional de bitlles. A càrrec d’Òmnium Cultural de Vic.
Organització: Ajuntament de Castellar del Riu, Ajuntament de Berga, Casal Panxo, Geganters d’Espinalbet. Col·laboració: Cercle d’Agermanament Occitano-Català, Indrets del Record, Tradicions i Costums.
Autocar des de Barcelona, pertanyent a: Cercle d’Agermanament Occitano-Català, IPECC, Perenne Fossar de les Moreres, Indrets del Record. Sortida a les 7.15, Metro Drassanes / Avgda. Santa Mònica. Import del viatge 20 €. Telf. 93 317 84 68. Ingrés import viatge a: La Caixa 2100 -3063 -99 -2101096564. El dinar va a compte de cadascú.

Cap comentari: