dimarts, 1 de novembre del 2011

El 52è Aplec del Puig demana a tots els partits prioritzar la independència



El 52è Aplec del Puig, organitzat un any més el Darrer Diumenge d’Octubre pel PSAN a la muntanyeta “de la Patà”, enguany amb el lema “Junts per la independència”, ha aplegat un miler de persones per escoltar els parlaments de Toni Valero, representant del Parc Alcosa; Francesc Aledon,de Salvem el Cabanyal; Anna Oliver, coordinadora de Solidaritat per la Independència (SI) al País Valencià; Toni Strubell, diputat al Parlament de Catalunya i president de SI; i Josep Guia, del PSAN.

Toni Valero, que ha estat el primer a parlar, ha denunciat la Generalitat valenciana i l’Ajuntament d’Alfafar, que deuen 400.000 euros, al projecte comunitari del Parc Alcosa i en posen en perill la continuïtat. Per la seua banda, Aledon ha demanat a l’Ajuntament de València diàleg per trobar una via de recuperació del barri del Cabanyal que passe per la rehabilitació.

La coordinadora de SI al País Valencià, Anna Oliver, ha parlat del procés d’implantació del partit al País Valencià, en una línia de buscar acords i consensos amb les forces nacionalistes per tal de sumar esforços a favor de la independència dels Països Catalans. En aquest sentit, ha presentat l’acord de SI amb el PSM per a treballar conjuntament al si del partit europeu Aliança Lliure Europea (ALE) i perquè el PSM trasllade les propostes de SI al Congrés dels Diputats espanyol si el PSM aconsegueix un diputat a les eleccions del 20 de novembre.

En la mateixa línia, Oliver ha lamentat que ERC no haja volgut arribar a un acord i que, per tant, d’aquesta manera es desaprofite la convocatòria de les eleccions del 20 de novembre per avançar cap a la unitat per la independència, però ha expressat la seua confiança de poder assolir, al País Valencià, acords semblants al que recentment va signar si amb el PSM.

Toni Strubell ha denunciat el procés de buidatge del poder autonòmic que pateix Catalunya amb la successió de sentències contra l’Estatut i contra la immersió lingüística, i la passivitat dels partits parlamentaris catalans davant d’aquesta situació, que ara protagonitzen una fugida endavant amb una proposta de pacte fiscal al govern espanyol. Strubell ha pronosticat el fracàs d’aquesta proposta de pacte impulsada per CiU, ERC i ICV i ha explicitat: “l’autonomia ja no existeix. El buidatge del poder català és immens i la infantil classe política del Principat de Catalunya tanca els ulls a la realitat”. I ha afegit que la gent d’aquest país no es mereix polítics que només fan l’estruç davant de la realitat: “L’autonomia s’ha acabat. L’únic camí que ens queda, si volem recuperar la nostra prosperitat, si volem salvar la nostra llengua, és la independència”.

Finalment, Josep Guia ha fet una crida a estendre al País Valencià la creixent tendència social que hi ha a Catalunya a favor de la independència i a fer, en quest sentit, un treball de difusió del dèficit fiscal que també pateix el País Valencià i de propostes d’articulació de la relació amb Catalunya més enllà de l’èxit de l’Eix Mediterrani finalment reconegut per Europa i de la reclamació del dret de decidir dels valencians. Aquest programa polític ha de posar les bases perquè puguen ser elegits un nombre creixent de càrrecs electes independentistes al País Valencià: “Els estats d’opinió, les enquestes, manifestacions i aplecs són importants però no n’hi ha prou. Calen i ens caldran representants polítics independentistes i que actuïn com a tals”. Per això ha emplaçat les organitzacions autonomistes a “abandonar ja una experiència fracassada” i als diputats i regidors de Compromís i d’Esquerra Unida els ha emplaçat a fer-se “independentistes, que ja s’ha vist i comprovat que no hi ha res a fer en l’autonomia”.

En acabar els parlaments polítics, l’Aplec ha continuat amb la degustació d’una paella popular i l’actuació de Pau Alabajos.