dimecres, 15 de juliol del 2009

25è aniversari de la mort de Toni Villascusa: actes a Quart de Poblet i a València


La setmana que ve es commemora el 25è aniversari de la mort de Toni Villascusa. El proper dilluns 20 de juliol, a les 19,30 h., hi ha previst un homenatge al cementiri de Quart de Poblet on està soterrat, i el dijous 23 a les 20,00 h. un acte en record seu a l'Ateneu Popular on intervindran Josep Guia (PSAN) i representants d'Alerta Solidària i de les organitzacions juvenils independentistes.

(L'ATENEU POPULAR. Pere Bonfill, 12 - Baix esquerra. Barri del Botànic - Ciutat de València)

Organitzen: Alerta Solidària, l'Ateneu Popular, CAJEI, COS, Endavant, Maulets, MDT, PSAN, SEPC i Terra.

divendres, 10 de juliol del 2009

Lluita 267: juny-juliol del 2009



3 _Editorial

4 _Els dies. Gener, febrer i març del 2009

6 _Veritat contra impunitat
_Maria Conca, professora de la Universitat de València

7 _No es poden posar portes a la mar
_Josep Guia, membre del Comitè Executiu del PSAN

9 _Dossier. L’educació al carrer: les polítiques educatives autonòmiques i el Pla Bolonya, qüestionats
No acceptarem que es desmantelle l’educació pública» Entrevista a Vicent Maurí, membre del Secretariat de la Intersindical Valenciana _Marc Candela
_Llei d’Educació de Catalunya: mercantilisme i privatització. _Ricard Rodilla, membre del Secretariat Nacional d’USTEC-STES
_El moviment estudiantil, en peu de guerra. _Adrià Martí, portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

16 _El canvi que necessita Euskal Herria
_Arantza Urkaregi, detinguda el 23 de gener a l'operació de Garzón contra D3M. Després de dos mesos empresonada, ara és en llibertat condicional.

18 _Debat. El decreixement, una alternativa a l’actual model capitalista?
_El creixement il·limitat i la perspectiva socialista. _Josep A. Arnau Espinosa, professor de Filosofia i militant del PCPV i d’EUPV
_Decréixer: una perspectiva anticapitalista, una mirada antiautoritària. _Pau Casanellas, historiador

20 _«Cap nació no s’ha alliberat sense una acció internacional»
Entrevista a Josep Poveda, membre del Consell de Deumil.cat
_Núria Cadenes

23 _Música. Tot d’àmbit nacional. De per riure

dilluns, 6 de juliol del 2009

'Les mobilitzacions populars a Barcelona, en imatges', exposició a la Cooperativa Itaca

Encara sou a temps de veure a la Cooperativa Itaca, C/ Pallars 230, de Barcelona, una exposició de fotografies d'Albert Salamé que ressegueix les mobilitzacions populars a Barcelona del que ha estat el curs polític 2008-2009.

El passat 20 de juny s'inaugurava l'exposició, organitzada per l'Ateneu Popular Octubre, en una acte on participaren, a més d'Albert Salamé, representants del Sindicat d'Estudiants del Països Catalans (SEPC) i del CSOA La Teixidora. En aquesta jornada inaugural el portaveu de la SEPC aprofità per plantejar quina és la figura del periodista davant les mobilitzacions socials i els diferents enfocaments, que la premsa fa d'una mateixa realitat segons el seu interès: bé morbós o polític. Donat que sovint les reivindicacions del sindicat d'estudiants han quedat eclipsades, més pels fets succeïts en les manifestacions que no pas pel contingut del seu discurs. Des de la CSOA La Teixidora, s'ha denunciat com la premsa només ha dedicat pàgina i temps al seu desallotjament, però en cap moment a tota la feina que s'ha dut a terme dintre l'edifici, ni tampoc la que es realitza una vegada desallotjada; ja que durant mesos han estat treballant al barri amb diferents activitats.