divendres, 30 de gener del 2009

L'Exposició '40 anys del PSAN' al Casal Jaume I de Sueca

El passat divendres 23 de gener es va inaugurar al Casal Jaume I de Sueca l'exposició sobre els primers 40 anys del PSAN que des de fa uns mesos viatja amunt i avall del país.


El dia 23 de Gener, al Casal Jaume I de Sueca, es va inaugurar la exposició dels 40 anys del PSAN.

L'acte el va introduir Gaspar Jordà, amb un magnífic resum de la trajectòria i l'estratègia del partit.



Posteriorment, van parlar Josep Andrés i Josep Guia. Andrés va explicar el procés de disseny de l’exposició i del catàleg, fent esment del fet que el catàleg és, també, una breu història de partit. Així mateix, recordà al públic la importància de la revista LLUITA com a eina informativa de l'independentisme català i va animar els presents a subscriure-s’hi.

Guia va fer un ampli repàs dels plafons de l’exposició, donant moltes dades addicionals que, per manca d'espai, no hi han pogut estar recollides, i explicant anècdotes (poc conegudes algunes), que van ser rebudes amb gran satisfacció per part de la nombrosa concurrència.



Cal destacar com va situar el naixement del partit dins el context polític mundial i català de l'any 1968, així com el procés de legalització del partit en el context del "lifting" transformador del feixisme en democràcia (l’anomenada “transició”), i va explicar com l'estat espanyol i la seua democràcia són un frau de cartes marcades. També va animar els present a assistir a la Trobada de Formació d'enguany.

Finalment, alguns dels assistents es van interessar per saber quin paper vol jugar el partit a partir d'aquests primers 40 anys de vida, deixant palès que, per a una gran part de l'independentisme, el PSAN continua sent la referència ideològica principal i una garantia de coherència en la lluita per l'alliberament nacional i de classe de la nació catalana. S’hi van vendre molts catàlegs.