diumenge, 28 de febrer del 2010

El 28 de febrer afegeix 57.400 vots per la independència

Avui vuitanta municipis més s'han sumat als que ja van realitzar una consulta sobre la independència de la Nació Catalana l'any passat. Com que avui s'han aplegat 57.396 vots per la independència, el total de vots ja suposa gairebé 238.000 vots.

Més enllà de les xifres (que, globalment, suposen un 23,91% del cens dels municipis consultats), l'èxit del 28 de febrer rau en l'organització d'aquestes vuitanta consultes. Al llarg de les darreres setmanes, en aquests municipis s'ha debatut de valent la independència i s'han establerts lligams entre els diferents sectors que defensen el dret d'autodeterminació i en propugnen l'exercici.

Mentrestant no deixa d'augmentar el nombre de municipis que es disposen a organitzar consultes per al 25 d'abril, per al 20 de juny i per més enllà.

dimarts, 23 de febrer del 2010

Independència: Sí!


Catalunya és una nació oprimida. I ho és perquè està privada d’una vida política sense ingerències estrangeres. Molt més que això, ho és perquè pateix l'organització interna, a tots els nivells, de dues nacions alienes.

Catalunya pateix, per la seva realitat econòmica, una organització administrativa irreal, que comporta unes legislacions desiguals contràries al seu normal desenvolupament. La seva mainada és educada com a estrangera al propi país. Els mitjans de comunicació predominants ens habituen a una realitat aliena i contrària a la nostra nacionalitat.

Tal escenari és garantit amb uns cossos armats que vetllen per l’aplicació de la llei espanyola i francesa a Catalunya i amb la inexcusable connivència d’aquells que, provinents de les nacions que ens oprimeixen, viuen a casa nostra fent valdre la llei i la llengua dels seus països respectius.

Malgrat tot això, i justament per això, centenars de milers de catalans estem alçant la veu per fer sentir, dins i fora de Catalunya, la nostra frissança per la independència. I cal que açò no s’aturi, cal que hi hagi més consultes. Cal que les consultes s’estenguin arreu del país fins a Salses, Oriola, Fraga i Maó. Cal que centenars de milers de catalans més alcin la veu per donar rodonament un SÍ a la independència.

Cal tenir present, però, que Catalunya només podrà assolir la independència respecte aquelles nacions que l'oprimeixen quan l'estat d'aquestes sigui desplaçat i substituït a casa nostra per l'estat català.

Així, de la mateixa manera que ara cal votar SÍ a les consultes sobre la independència, cal, també, organitzar-se i contribuir a la construcció d'un estat propi per a Catalunya.

dissabte, 20 de febrer del 2010

El PSAN demana a Llinars del Vallès el SÍ a la independència

Llinars del Vallès és un dels municipis que celebrarà la Consulta sobre la independència de la Nació Catalana el proper diumenge 28 de febrer. Avui dissabte, el PSAN hi ha organitzat un acte per demanar el vot afirmatiu, amb parlaments de Jordi Babiano i Núria Cadenes. Babiano ha destacat el fet que el moviment de les consultes ha contribuït a posar la qüestió de la independència en el centre del debat polític al nostre país. Cadenes ha fet un repàs històric de més de cent anys de reivindicació independentista catalana, i especialment amb les onades de creixença viscudes en els anys 1920 i en els anys 1980. Tant Babiano com Cadenes han remarcat la rellevància del marc nacional complet (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó) en la reivindicació independentista. Tots dos han coincidit en assenyalar com fa pocs anys (o, fins i tot, fa pocs mesos) hauria estat impensable la convocatòria des de la base popular d'aquesta mena de consultes.

dijous, 18 de febrer del 2010

Sí - Per la independència - Llinars del Vallès (dissabte 20 de febrer, a les 18h)

Diumenge 28 de febrer, els veïns de Llinars del Vallès són cridats a les urnes per participar en la Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana. Aquest dissabte el PSAN organitza un acte per demanar el SÍ en aquesta convocatòria, que comptarà amb la presència de Jordi Babiano i Núria Cadenes. Serà al Mas Bagà, a les 6 de la tarda.



Per arribar-hi:


Mostra un mapa més gran

divendres, 12 de febrer del 2010

Per un Espai de Comunicació Nacional: Sense Fronteres (Barcelona, 17 de febrer, a les 8 del vespre)

Els informes de Media.cat, els problemes pels quals passa la difusió de les emissores en llengua catalana arran de la digitalització, la decisió de reduir la distribució efectiva del diari Avui a l'àmbit de les quatre províncies, ens mostren les dificultats que existeixen per bastir un espai de comunicació nacional. Un espai ben necessari per a la premsa feta i pensada en català, si no vol córrer el perill d'ofegar-se en compartiments estancs. També ho és per a projectes locals i comarcals que, a través d'una col·laboració en aquest espai, poden millorar les seves perspectives de viabilitat i d'independència.

La Iniciativa Legislativa Popular "Televisió sense fronteres" vol resoldre els impediments a la recepció de les poques televisions públiques que emeten en català, gallec o basc per part dels territoris respectius en l'estat espanyol. Assolir les 500.000 signatures per presentar aquesta ILP i fer pressió popular per tal que prosperi la llei corresponent, contribuiria a un aspecte de la solució. Quedaria, però, encara, la qüestió de les terres catalanes situades fora de l'estat espanyol. I també la qüestió, no pas menys important, d'uns mitjans de comunicació amb una perspectiva nacional completa i centrada, i al servei i disposició del poble català.